16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea SRI va fi audiată în Parlament

Conducerea SRI va fi audiată în Parlament

Florian Coldea, şeful interimar al Serviciului Român de Informaţii (SRI), este chemat în Parlament să răspundă întrebărilor legate de acuzațiile pe care i le-a adus Elena Udrea în cadrul interviului acordat Hotnews.

Deputatul PSD Daniel Savu, membru al Comisiei de control, a anunţat la Digi 24 că şeful SRI va fi audiat în Parlament şi a mai precizat că acuzaţiile Elenei Udrea în privinţa implicării directorului interimar Florian Coldea într-o campanie împotriva sa trebuie anchetate de Parchetul Militar.

„Noi putem să vedem dacă în perioada în care Elena Udrea spune că SRI şi-a încălcat atribuţiile şi s-a implicat în politică, trebuie să vedem dacă s-a întâmplat ceva. Sunt nişte afirmaţii, nu ştiu cum să le probăm. Restul, ce îl acuză personal pe Coldea trebuie probat în fata Parchetului Militar. Coldea este ofiţer de carieră. Afirmaţiile Elenei Udrea care îl privesc pe Coldea pot fi verificate doar de Parchetul Militar. Noi, Comisia, nu îl putem ancheta pe Coldea”, a declarat Daniel Savu.
Elena Udrea scria, sâmbătă, pe Facebook că reacțiile la dezvăluirile sale arată, cităm, „teama pe care o generează SRI celor cu secrete în dulap”.
Deputata – urmărită penal în dosarul Microsoft – mai afirma că se așteaptă, cităm din nou, „la absolut orice, înscenări, „dezvăluiri”, fotografii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS