14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai mule drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai mule drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la această oră în judeţul Argeş, se circulă în condiţii de iarnă pe DN73 Piteşti – Braşov, în zona Dâmbovicioara. În acest moment, stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară aproximativ 5 centimetri, însă se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti plouă torenţial, iar la kilometrul 56 se acumulează apă pe carosabil, existând risc de acvaplanare.

Conducătorii auto trebuie să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile.

Până în data de 2 februarie 2015, în județul Hunedoara, în intervalul orar 9:00 – 17:00, circulația rutieră pe DN76 se desfășoară pe un fir, alternativ, la ieșirea din Deva către Brad (tronsonul kilometric 0 – 0+900 de metri). Măsura a fost luată pentru a se permite executarea unor lucrări la un pod.

În judeţul Vâlcea, pe DN67B Bălcești – Drăgășani, din cauza unei surpări a părţii carosabile se circulă pe o bandă, alternativ, la km 92+300 de metri, în zona localității Măciuca.

Tot pe o bandă, alternativ, se circulă şi pe DN57, în apropierea localităţii mehedinţene Eşelniţa, pe podul peste râul Mala, la kilometrul 12+253 de metri, din cauza unei defecţiuni tehnice care a determinat avarierea suprafeţei carosabile pe o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de 7 metri.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS