24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBercea: Jumătate din banii daţi lui Mircea Băsescu au ajus la Traian Băsescu pentru a interveni la magistraţi

Bercea: Jumătate din banii daţi lui Mircea Băsescu au ajus la Traian Băsescu pentru a interveni la magistraţi

Bercea Mondial a declarat, vineri, la Tribunalul Constanţa, jumătate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu pentru a-l scăpa de închisoare au ajuns la fostul preşedinte. Acesta susţine banii ar fi ajuns la fostul şef de stat pentru ca acesta intervină la diverşi magistraţi, potrivit Mediafax.

Bercea l-a căutat pe Mircea Băsescu în sala de judecată cu privirea şi a afirmat la scurt timp: „Ginerele meu este de opt luni la închisoare pentru a spus: «naşule, dami banii lui socrul meu» şi naşul este afară„, a spus acesta, după ce l-a văzut pe Băsescu aşezat în spatele sălii. Judecătoria i-a transmis nu poate prelungi termenul prezentării pentru declaraţii, iar Bercea a decis vorbească. El a depus juramantul religios înainte de a da declaraţia şi a încheiat acest jurământ într-o manieră originală: “(…) Aşa mi ajute Dumnezeu. moară copiii mei dacă va mint”.

„I-am spus soţiei mele vândă tot ce avem, case, terenuri, chiar şi copiii şi scape de puşcărie. I-am dat suma de 600.000 de euro în două tranşe. Banii au fost daţi lui Mircea Băsescu de soţia mea, de Florin şi Izaura, după care naşul l-a trimis pe Marian Căpăţână verifice dacă banii sunt adevăraţi sau falşi. Verificarea a avut loc într-un bloc din Constanţa, după care Marian Căpăţână a luat banii şi i-a dat naşului„, a povestit Bercea Mondial. „L-am sunat pe naşul din puşcărie şi i-am cerut scape pentru sunt nevinovat. Există convorbirile telefonice care pot fi verificate. Naşul îmi spunea am răbdare, sunt nevinovat şi o scape”, a povestit Bercea Mondial. „Cu o zi înainte o aresteze pe Izaura, Mircea Băsescu a chemat-o şi i-a înapoiat cei patru – cinci galbeni pe care i-am dat la botez, spunându-i -i vândă cumpere mâncare. (…) Am vorbit cu Mircea Băsescu a doua zi după ce mi-a arestat ginerele şi fată şi i-am reproşat a procedat astfel. El mi-a spus nu putem vorbi pentru avem telefoanele ascultate”, a mai declarat bărbatul. Fiul său, Florin Anghel spune întăreşte acuzaţiile tatălui. “L-am întrebat pe Mircea Băsescu cum procedăm pentru a-l scoate pe tata din puşcărie şi mi-a spus mai aşteptăm ia legătură cu Traian Băsescu facă în aşa fel încât -i dea drumul. Ne-a cerut un milion de euro. Noi nu aveam decât 250.000 de euro, i-am dat, iar restul de bani i-am zis -l dăm după ce va fi eliberat tata”, a povestit Florin Anghel. “Prima oară nu am vrut dau declaraţie la DNA împotriva naşului. Nu am vrut -i fac rău pentru ştiam ce înseamnă puşcăria. Ştiu naşul meu e bolnav şi nu am nimic cu el”, a mai afirmat Bercea Mondial.

“Mircea Băsescu a cerut banii, i-a dat fratelui său. Mircea Băsescu nu ştia judecători din Olt sau din Craiova, ci influenţa era făcută prin intermediul fratelui său. Trebuiau influenţaţi magistraţi de la Curtea de Apel Craiova şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a mai spus Bercea.
“Un avocat de la Curtea de Apel Craiova i-a spus soţiei mele Traian Băsescu procedează aşa pentru a primi mai mulţi bani. Am întrebat-o pe soţia mea dacă naşul a primit banii şi mi-a spus el i-a zis 300.000 de euro i-a dat lui Traian Băsescu, oprindu-şi restul”, a spus Bercea Mondial, care şi-a menţinut declaraţia dată în faza de urmărire penală, pe dată de 26 iunie 2014.
Acesta a spus iniţial nu doreşte mai dea declaraţii, deoarece vrea facă denunţ la DNA Constanţa, pentru faptul în septembrie 2010 i-a dat bani lui Mircea Băsescu pentru acesta îl scape de închisoare pe fiul său, Florin Anghel, intervenind la un actual judecător al Curţii de Apel Constanţa.
Sandu Anghel, zis Bercea, a fost audiat de Tribunalul Constanţa, în procesul în care fratele mai mic al lui Traian Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă. De asemenea, Marian Căpăţână este judecat în acest dosar pentru complicitate la trafic de influenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS