27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Maior a fost ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare

George Maior a fost ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare

Fostul director al Serviciului Român de Informaţi George Maior a fost ales, astăzi, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare (ASM).

„Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Militare, întrunită în şedinţa joi, 29 ianuarie, a ales în funcţia de preşedinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior. În funcţia de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma”, informează Hotnews.
Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei, Maior a subliniat importantă alinierii la standardele excelenţei academice şi cercetării de vârf şi a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice şi integrarea în sistemul de răspuns la marile provocări ale zilelor noastre.”Preşedintele Academiei a arătat, de asemenea, necesitatea oferirii unui răspuns strategic la nevoile de apărare şi securitate naţională pe care le are România”, informează comunicatul.
Academia de Ştiinţe Militare este o instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. ASM are în compunere trei secţii ştiinţifice: secţia de ştiinţe militare, secţia de ordine publică şi secţia de informaţii şi securitate naţională. Activitatea secţiilor se desfăşoară sub coordonarea ştiinţifică a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS