17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDepunere de proiecte pentru sprijinirea IMM-urilor care crează locuri de muncă

Depunere de proiecte pentru sprijinirea IMM-urilor care crează locuri de muncă

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat deschiderea unei noi sesiuni de depunere de proiecte privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care crează locuri de muncă.
Depunătorii de Proiect trebuie să facă parte din categoria IMM-urilor sau întreprinderilor mari.

Prezentul Program – schemă de ajutor de stat, poate fi interesant dacă:
– reprezentaţi un IMM sau întreprindere mare;
– vreţi să realizaţi o investiţie iniţială care să conducă la crearea a minim 10 noi locuri de muncă (unitate nouă, extinderea capacităţii  unei unităţi existente, diversificarea producţiei unei unităţi existente, schimbare fundamentală în procesul general de producţie);
– aveţi disponibilitatea de a angaja minim 3 lucrători defavorizaţi, respectiv persoane care: nu au avut un loc de muncă remunerat în ultimele 6 luni; au între 15 şi 24 de ani sau peste 50 de ani; nu au absolvit o formă de învăţământ liceal sau nu deţin o calificare profesională (ISCED 3) sau se află în primii doi ani de la absolvirea unui ciclu de învăţământ cu frecvenţa şi nu au avut încă niciun loc de muncă remunerat; provin din familii monoparentale, având în întreţinere una sau mai multe persoane; sunt membri ai unei minorităţi etnice şi au nevoie să îşi dezvolte competenţele lingvistice, formarea profesională sau experienţă în muncă pentru a-şi spori şansele de a obţine un loc de muncă stabil; sunt persoane cu handicap conform legislaţiei naţionale.
– păstraţi investiţia şi locurile de muncă create minim 3 ani (pt IMM-uri) sau 5 ani (companii mari);
– doriţi că noile locuri de muncă să fie subvenţionate pe o perioada de 2 ani.

Bugetul maxim al schemei este de 2.700 milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării, astfel:
a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2014-2020;
b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat aprobat în baza acordurilor pentru finanţare emise, pentru perioada 2015-2025.

Bugetul anual maxim al Programului este de 450 milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 100 milioane de euro, astfel cum va fi stabilit prin legile bugetare anuale.

Valoarea finanţării nerambursabile: max: 37,5 milioane de euro cu o intensitate maximă de 50%.
Documentaţia aferentă Programului oferit de HG nr. 332/2014, se depune în perioada 2 – 27 februarie 2015.
Detalii / Cheltuieli Eligibile / Lista sectoarelor industriale ne-eligibile / Formulare – Cerearea de Finanţare se găsesc în HG nr. 332/2014: http://discuţii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buget/sitebuget/ajutordestat/MOF336HG332_2014.pdf

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS