13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul Regulament şcolar, nu este pe placul sindicatelor şi elevilor

Noul Regulament şcolar, nu este pe placul sindicatelor şi elevilor

Noul Regulament şcolar, publicat în Monitorul Oficial, lasă loc de interpretări, spun elevii şi sindicatele.
Unul dintre articole le permite elevilor să conteste în termen de cinci zile de la comunicare notele primite la probele scrise de la examenele, tezele sau evaluările dintr-un an școlar.
Marius Nistor, președintele sindicatului Spiru Haret, spune că această prevedere lasă loc de abuzuri.
În noul regulament școlar se mai regăsește un articol controversat referitor la condițiile în care poate fi redactată, de către elevi, o revistă a școlii.
Practic, orice publicație de acest fel trebuie să se facă sub coordonarea unui cadru didactic și, dacă acesta nu-și dă acordul asupra conținutului editorial, difuzarea acesteia va fi interzisă.

Noul Regulament școlar interzice profesorilor din învățământul preuniversitar să aibă acțiuni ce vor afecta imaginea elevului, sau familia acestuia. Noile reglementări prevăd că profesorii trebuie să aibă un comportament și o vestimentație decentă. Mai mult, aceștia au obligația să sesizeze instituțiile statului în legătură cu orice încălcări ale drepturilor copilului. În ceea ce privește elevii, acestora le este interzis să se implice în acțiuni de protest ce afectează desfășurarea cursurilor. Ei nu au voie să aducă în școli materiale care să incite la violență, sau au un caracter obscen. Cei care se vor abate de la regulament vor fi sancționați cu pedepse ce încep de la observație, până la exmatriculare – toate aceste sancțiuni sunt comunicate, în scris, părinților. Conform noului regulament școlar, elevul sau părintele au dreptul să-și exprime opțiunea pentru disciplinele din oferta educațională. Tot potrivit regulamentului, școlile nu pot face publice date personale, sau notele elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS