6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspecţia Judiciară: Alina Bica a încălcat Codul deontologic al magistraţilor prin apariţia alături de Elena Udrea

Inspecţia Judiciară: Alina Bica a încălcat Codul deontologic al magistraţilor prin apariţia alături de Elena Udrea

Inspecţia Judiciară (IJ) a stabilit că fostul şef al DIICOT, Alina Bica, a încălcat normele Codului deontologic al magistraţilor, în urmă analizării fotografiilor în care Bica apare alături de Elena Udrea, în vacanţă la Paris, scrie Mediafax.

Oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare au precizat pentru Mediafax că Alina Bica a încălcat normele înscrise în Codul deonotlogic al judecătorilor şi al procurorilor, potrivit căruia magistraţii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să afecteze încrederea în imparţialitatea lor.
Conform sursei citate, raportul inspectorilor judiciari urmează să fie analizat, meircuri, de membrii Secţiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Faptul că Alina Bica a încălcat Codul deontologic nu o afectează decât în măsură în care, dacă ar fi achitată în mod definitiv de instanţa de judecată, ar trebui să fie evaluată de CSM, că orice magistrat. Bica este în prezent suspendată din magistratură, fiind arestată într-un dosar de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS