9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDarius Vâlcov solicită recalcularea polițelor RCA pentru tineri

Darius Vâlcov solicită recalcularea polițelor RCA pentru tineri

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, solicită conducerii Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) să regândească sistemul RCA pentru tinerii sub 25 de ani, deoarece polițele RCA pot ajunge, uneori, să fie mai scumpe decât mașina, se arată într-un comunicat al Ministerului.

„Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti niște polițe RCA, care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât mașina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluție pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu își vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speța va fi reanalizată de către ASF, astfel încat să venim în sprijinul tinerilor și nu împotriva lor”, a subliniat ministrul Finanțelor.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, declarase anterior că va solicita recalcularea polițelor RCA pentru tineri.

“Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societățile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt așa de mari, să înțelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea și m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat să informez Comisia de buget și în același timp să vedem și rezultate din piață”, a spus Negrițoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS