17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLista drumurilor unde circulaţia este îngreunată sau oprită

Lista drumurilor unde circulaţia este îngreunată sau oprită

Circulaţia este îngreunată pe mai multe drumuri naţionale din opt judeţe, din cauza ninsorii şi a ploii, DN7A, în judeţul Hunedoara, a fost închis, după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, iar DN 57B, în Caraş-Severin, este inundat de apa pârâului Pârvova, potrivit Centrului Infotrafic.

În judeţul Maramureş, pe DN18 Baia Sprie – Mara, între kilometrii 12 şi 38, traficul se desfăşoară pe o bandă, alternativ, şi este restricţionat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanşă la kilometrul 21, conform situaţiei transmise de Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În judeţul Hunedoara, pe DN7A, în zona localităţii Petrila, la kilometrul 95, circulaţia este închisă din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil. Traficul ar putea fi reluat în jurul orei 16.00.

De asemenea, în jurul orei 14.00 a fost închis circulaţiei DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.

 În judeţul Caraş-Severin, pe DN57B, între localităţile Lăpuşnicel şi Pârvova, circulaţia se desfăşoară îngreunat, din cauza pârâului Pârvova, care a ieşit din matcă şi a acoperit drumul pe o lungime de aproximativ 100 de metri, nivelul apei fiind de 20-25 de centimetri.

Traficul este îngreunat în judeţele Maramureş, Bihor, Cluj, Arad, Timiş, Sibiu şi Caraş-Severin, unde sunt precipitaţii sub formă de ploaie, care variază ca intensitate, precum şi în judeţul Argeş, pe DN73 Câmpulung – Braşov, din cauza ninsorii, a precizat sursa citată.

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben pentru judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor.

Potrivit avertizării, începând din 11 ianuarie, ora 16.00, până în 12 ianuarie, ora 12.00, în toate zonele de munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor depăşi 80-90 de kilometri pe oră la rafală, viscolind şi troienind zăpada.

În restul teritoriului, vântul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, iar în Oltenia se vor atinge 60-70 de kilometri pe oră la rafală. În judeţele avertizare vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsoare în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi în sud şi sud-est, în unele zone fiind posibilă producerea de polei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS