16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Peste 100.000 de persoane au manifestat în semn de omagiu faţă de victimele atentatelor din ultimele zile

Franţa: Peste 100.000 de persoane au manifestat în semn de omagiu faţă de victimele atentatelor din ultimele zile

Peste 100.000 de persoane au manifestat sâmbătă dimineaţă în mai multe oraşe de provincie din Franţa, în semn de omagiu faţă de cele 17 victime ale atacurilor din ultimele zile, relatează Le Monde.

La Pau, în sud-vest, cel puţin 30.000 de persoane au participat la un marş al tăcerii, mai mulţi liceeni afişând o banderolă pe care scrie „Toţi suntem Charlie”.

La Orleans, în centrul ţării, peste 22.000 de persoane, inclusiv personalităţi politice locale, au defilat în semn de omagiu faţă de cele 12 victime ale atentatului de la redacţia Charlie Hebdo.

La Nisa, în sud-est, au participat cel puţin 23.000 de manifestanţi, potrivit unor surse din poliţie. În linişte, fără discursuri, marşul s-a încheiat în faţă unui monument unde a fost depusă o coroana de flori, în prezenţa reprezentanţilor religioşi de toate confesiunile.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la un miting care va avea loc duminică la Paris, menit reafirme lupta pentru libertate şi democraţie în faţă terorismului. La acest miting şi-a anunţat pariciparea şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS