Acasă Actualitate Sistemul informatic al Vămii, indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice

Sistemul informatic al Vămii, indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice

-

(Foto: presalocala.com)
(Foto: presalocala.com)

Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) este momentan indisponibil, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivelul echipamentelor, iar procedurile de depunere şi prelucrare a declaraţiilor se derulează pe suport de hârtie până la remedierea situaţiei, informează Mediafax.ro. „Autoritatea vamală depune toate eforturile pentru repunerea în funcţiune în cel mai scurt timp posibil a SIIV. Totodată, precizăm ca au fost informate în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii (depunerea şi prelucrarea declaraţiilor vamale pe suport hârtie), astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vămuire”, se arată într-o informare transmisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor.

SIIV este interconectat la sistemul vamal trans-european şi cuprinde sistemul de procesare a declaraţiei vamale, care permite depunerea declaraţiei vamale prin mijloace electronice de către operatorii economici autorizaţi (comisionari în vamă, operatori economici autorizaţi pentru vămuirea la domiciliu, declaranţi în nume propriu), utilizatori ai SIIV, stocarea, înregistrarea şi validarea, de către autoritatea vamală şi plata drepturilor de import şi altor taxe.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 25 octombrie, ora 17.30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumelor „De la...