21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Un român a fost arestat pentru uciderea scriitorului Menis Koumandareas

Grecia: Un român a fost arestat pentru uciderea scriitorului Menis Koumandareas

Menis Koumandareas (Foto: ekathimerini com)
Menis Koumandareas (Foto: ekathimerini com)

Un român în vârstă de 26 de ani a fost arestat de poliţia din Grecia, fiind suspectat de uciderea scriitorului Menis Koumantareas, informează HotNews.ro citând presa elenă. Românul a recunoscut că avea un litigiu financiar cu victima, însă a prezentat în faţa anchetatorilor o variantă care nu se potriveşte cu probele adunate. Tânărul susţine că l-a împins pe scriitor în timp ce se certau, iar acesta din urmă a căzut, s-a lovit şi a murit.

Reamintim că scriitorul Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, unul dintre cei mai prestigioşi autori din Grecia, a fost găsit mort, la începutul lunii decembrie. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit în locuinţa sa din Atena şi, potrivit poliţiei, victima prezenta răni la nivelul gâtului şi al feţei, anchetatorii avansând ideea că scriitorul ar fi fost strangulat.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui cariera a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia, cărţile sale fiind traduse în mai multe limbi străine. De asemenea, el a tradus în limba greaca mai multe cărţi ale unor autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS