22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Avionul AirAsia s-ar fi prăbuşit din cauza condiţiilor meteo dificile

Avionul AirAsia s-ar fi prăbuşit din cauza condiţiilor meteo dificile

-

Condiţiile meteorologice au fost „factorul declanşator” al prăbuşirii avionului AirAsia, ale cărui motoare ar fi fost avariate de gheaţă, afirmă Agenţia meteorologică naţională, potrivit b1.ro.

Căutările efectuate pentru găsirea cadavrelor victimelor şi a epavei avionului Airbus A320-200 au intrat în a doua săptămână şi sunt din nou perturbate de condiţiile meteorologice dificile. Echipele de căutare folosesc hidrofoane pentru localizarea balizelor acustice ale celor două cutii negre, cruciale pentru stabilirea cauzelor accidentului de avion care s-a confruntat cu nori ameninţători la scrut timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore. „Pe baza datelor disponibile pentru localizarea ultimului contact cu avionul, condiţiile meteo au fost factorul care a declanşat accidentul”, a declarat Agenţia meteorologică indoneziană pe site-ul său de Internet. „Fenomenul meteo cel mai probabil este gheaţa, care poate avaria motoarele din cauza procesului de răcire. Este vorba pur şi simplu despre una dintre eventualităţi, bazate pe analiza datelor meteorologice existente”, adaugă agenţia.

Cinci bucăţi mari din avion au fost găsite în largul insulei Borneo, dar condiţiile meteo foarte dificile din cursul săptămânii care tocmai s-a încheiat au împiedicat căutările la care participă inclusiv Statele Unite şi Rusia. Avionul s-a scufundat în Marea Java la 28 decembrie, cu 162 de persoane la bord.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.