16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: O nouă navă fără echipaj şi cu 450 de imigranţi la bord e în pericol

Italia: O nouă navă fără echipaj şi cu 450 de imigranţi la bord e în pericol

O alta navă comercială abandonată de echipaj şi care transporta 450 de imigranţi este în pericol în apropiere de coastele Italiei, relatează Sky News.

Nava comercială Ezadeen are 60 de metri lungime şi pluteşte în derivă în apropiere de Capo de Leuca, sudul Italiei. Autorităţile italiene au fost alertate prin radio de unul dintre imigranţii aflaţi pa vas prin mesajul: „Suntem fără echipaj, ne îndreptăm către coasta italiană şi nu este nimeni la conducerea ambarcaţiunii”.
Potrivit publicaţiei italiene La Repubblica, pe vas s-ar afla 400-450 de imigranţi printre care mulţi copii şi femei însărcinate. Paza de coasta italiană a trimis un elicopter pentru a prelua controlul vasului. Operaţiunea de salvare este însă pusă în dificultate de condiţiile meteo şi de marea agitată.

Paza de coasta italiana a cerut ajutorul unui vas de patrulare islandez, Tyr, care se afla în apropiere în cadrul unei misiuni. Din primele informaţii vasul a putut să ajungă la nava Ezadeen şi sa navigheze în paralel cu aceasta.

Marina Militara italiana a anunţat marţi seara ca a preluat controlul asupra unei alte nave cargo care transporta aproximativ700 de imigranţi clandestini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS