8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu cât crește factura la căldură din cauza gerului de afară

Cu cât crește factura la căldură din cauza gerului de afară

gigacalorie_calorifer_FCentralele pe gaz au duduit în apartamente zilele acestea, iar caloriferele electrice și reșourile s-au încins pentru a mai domoli gerul de afară! Acest lucru se vede deja în cifrele care arată consumul în creştere, atât de gaze naturale, cât şi de electricitate.

Spre exemplu, în numai două zile, consumul de gaze naturale a crescut cu 10 milioane de metri cubi. Dacă pe dată de 28 decembrie prin conductele de gaz din toată ţară circulau 33,9 milioane de metri cubi de gaze, pe 30 decembrie, ultima zi cu date disponibile, la consumatori ajungeau 49,9 milioane de metri cubi. Dacă în ultimele zile din an producţia internă a Petrom şi Romgaz a rămas aproape constantă, adică în jurul a 27 de milioane de metri cubi zilnic, s-au scos pentru consum cu aproximativ 300.000 de metri cubi mai multe gaze din depozitele subterane. Şi la energie electrică consumul este mai mare. Aici, datele sunt disponibile chiar şi pentru seara de Revelion. În ultimele 3 zile, sunt vârfuri de consum în jurul orei 18.00.

Dacă pe 29 decembrie vârful de consum era de 8200 de megavati în toată ţară, acesta a crescut până la peste 8400 de megavati ieri.

În ultimele zile, consumul de electricitate s-a bazat pe producţia de energie în hidrocentrale şi în parcurile eoliene din Dobrogea, acolo unde vântul puternic a învârtit turbinele. Sursa: money.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS