5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai aşteptate filme ale anului 2015

Cele mai aşteptate filme ale anului 2015

2015 se anunţă un an foarte interesant pentru cinefili. Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului e cu siguranţă Războiul Stelelor, episodul 7.  Şi nu este singura ofertă pentru fanii genului ştiinţifico-fantastic. Vor mai avea parte de noi filme din francize celebre, cum sunt Jurassic Park sau Răzbunătorii. De altfel, genul SF a dominat şi 2014, cel puţin în ceea ce priveşte încasările.

Cu încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial, Transformers: Age of Extinction a fost filmul care a făcut cei mai mulţi bani în 2014. Cea mai mare parte a venit de la publicul din China, poate şi pentru că o consistentă parte a acţiunii are loc în Hong Kong.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor a fost Gardienii Galaxiei care a încasat puţin peste 770 de milioane de dolari. De altfel, genul SF şi fantezie a fost cel mai vizionat.

Maleficent, X-Men şi Capitanul America completează top 5 toate având încasări de peste 700 de milioane de dolari. Dar banii nu sunt totul.

Dacă ar fi să ne uitam la alegerile criticii şi presei, atunci Birdman, filmul regizorului mexican Alejandro Inarritu este unul dintre cele mai apreciate ale anului trecut şi conduce lista nominalizărilor la Globurile de Aur unde concurează pentru 7 premii.

Boyhood, Marea Aventura Lego şi Grand Budapest Hotel se regăsesc pe mai toate listele realizate de critici cu cele mai bune producţii din 2014.

Tot genul SF pare că va domina şi 2015, cu premiera episodului 7 din Războiul Stelelor cel mai aşteptat moment printre cinefili. Este primul film al seriei care nu este realizat George Lucas. Iar primele imagini oferite publicului au declanşat o adevărată furtună mediatica.

Şi alte francize se împrospătează în 2015 cu noi filme: Jurassic World, Avengers, Terminator sau Mad Max. Şi desigur în 2015 se încheie şi saga Jocurile Foamei cu cea ce-a de a doua parte a ultimei serii, Revolta.

Până atunci însă o premieră foarte aşteptată va fi de Sfântul Valentin când apare în cinematografe 50 Shades of Grey.

Nici cei mici nu sunt uitati care in vara lui 2015 vor avea parte de un film de animatie care este deja foarte apreciat si discutat in mediul online: Minions, povestea aghiotanţilor lui Gru din filmele Despicable Me.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS