17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Maşini rămase înzăpezite între Galiciuica şi Băileşti - UPDATE

Dolj: Maşini rămase înzăpezite între Galiciuica şi Băileşti – UPDATE

În această seară, la ora 21:50, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au comunicat că DJ 561D, tronsonul Galiciuica – Băileşti a fost deblocat. Aproximativ 30 de autovehicule care rămăseseră înzăpezite au fost direcţionate spre Băileşti, iar o familie cu un copil a fost cazată în localitatea Galiciuica.


Aproximativ 50 de autoturisme au fost blocate în zăpadă timp de opt ore între localităţile doljene Galiciuica şi Băileşti. Ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore şi a viscolului, zăpada pe carosabil a ajuns să aibă chiar și un metru înălțime, iar maşinile nu au mai putut înainta.

Cristian Tibreanu, unul dintre doljenii rămaşi înzăpeziţi, a făcut apel la ajutor pe reţeaua de socializare Facebook, postând fotografii de la faţa locului. Contactat de redactorii GdS, bărbatul a spus că mașinile erau blocate pe acest sector de drum de la ora 13:30. Potrivit acestuia, oamenii rămași înzăpeziți au contactat de trei ori Prefectura Dolj și au sunat și la numărul unic de urgență 112, dar nu au primit ajutor. Cristian Tibreanu a declarat că mai multe mașini au rămas abandonate pe drum, întrucât au rămas fără combustibil, iar persoanele care se aflau în autoturisme au ales să meargă spre jos fie spre Galiciuica, fie spre Băilești. Bărbatul a spus că în jurul orei 18:00 în zonă a ajuns un utilaj de deszăpezire, însă acesta nu a făcut faţă situaţiei, din cauza viscolului puternic.

Reprezentanţii ISU Dolj au declarat pentru GdS că în jurul orei 21:00 se încerca degajarea drumului cu două freze de deszăpezire, un utilaj acţionând dinspre Galiciuica, iar celălalt dinspre Băilești, însă operațiunile se desfășurau cu dificultate pentru că zăpada, de aproximativ un metru, era viscolită. Potrivit reprezentanților ISU Dolj, pompierii au salvat dintr-o mașină o familie cu un copil de un an, aceste persoane fiind transportate la sediul Primăriei Galiciuica. Ceilalți şoferi şi pasageri blocați se aflau în stare bună şi nu erau puși în pericol. În zonă se acționa pentru degajarea carosabilului și pentru scoaterea mașinilor din zăpadă.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS