12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbra continuă lupta cu viața

Ambra continuă lupta cu viața

Prima operație din Italia suferită de Ambra a fost  o reușită, însă  intervențiile chirurgicale  nu se opresc aici (FOTO: arhiva personala familia Chirculescu)
Prima operație din Italia suferită de Ambra a fost
o reușită, însă
intervențiile chirurgicale
nu se opresc aici (FOTO: arhiva personala familia Chirculescu)

Micuța Ambra are numai trei luni și a primit un diagnostic cutremurător: atrezie de esofag, hidronefroză bilaterală și extrasistole la inimă. După operația din Italia, în care părinții copilei și-au pus toate speranțele, Ambra e pe drumul cel bun. Însă, intervențiile chirurgicale de care micuța are nevoie ca să poată duce un trai normal nu se opresc aici.

După ce Ambrei i-a fost scos capătul superior al esofagului la numai două zile de viață, acum medicii se luptă din răsputeri să o facă bine pe copilă. Singura șansă ca fetița să aibă o viață normală este ca doctorii să îi unească cele două capete ale esofagului. Prin operația pe care a suferit-o în urmă cu câteva zile în Italia, micuței i s-a făcut o alongație a esofagului, astfel încât, încetul cu încetul să i se poată reconstrui întregul esofag. „I s-a făcut prima intervenție cu succes, însă operațiile nu se opresc aici. Vor mai urma una sau chiar două intervenții pentru a finaliza unirea esofagului. După operație, fetița se hrănește tot cu ajutorul unei sonde“, susține mama copilei. Deși pașii spre o copilărie normală sunt mărunți, părinții fetiței se bucură de fiecare zâmbet pe care Ambra îl oferă. Își doresc mai presus de orice să-și vadă copilul sănătos și sunt optimiști că acest lucru se va întâmpla. „Lucrurile încep să meargă mai bine! Micuța noastră e mai vioaie și se mișcă mai mult“, spun părinții.
Deși familia Chirculescu s-a întors din Italia în urmă cu două zile, la sfârșitul lunii ianuarie trebuie să plece din nou cu micuța pentru următoarea intervenție chirurgicală pe care o va suferi.

APEL UMANITAR

Pentru că părinții nu își permit operațiile din Italia, copila are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care vor să o ajute pe Ambra să câștige lupta cu boala pot face donații în contul deschis la BRD, pe numele tatălui, Chirculescu Ionuț Cristian:
în lei: RO06BRDE290SV52477882900.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS