26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Ambra continuă lupta cu viața

Ambra continuă lupta cu viața

-

Prima operație din Italia suferită de Ambra a fost  o reușită, însă  intervențiile chirurgicale  nu se opresc aici (FOTO: arhiva personala familia Chirculescu)
Prima operație din Italia suferită de Ambra a fost
o reușită, însă
intervențiile chirurgicale
nu se opresc aici (FOTO: arhiva personala familia Chirculescu)

Micuța Ambra are numai trei luni și a primit un diagnostic cutremurător: atrezie de esofag, hidronefroză bilaterală și extrasistole la inimă. După operația din Italia, în care părinții copilei și-au pus toate speranțele, Ambra e pe drumul cel bun. Însă, intervențiile chirurgicale de care micuța are nevoie ca să poată duce un trai normal nu se opresc aici.

După ce Ambrei i-a fost scos capătul superior al esofagului la numai două zile de viață, acum medicii se luptă din răsputeri să o facă bine pe copilă. Singura șansă ca fetița să aibă o viață normală este ca doctorii să îi unească cele două capete ale esofagului. Prin operația pe care a suferit-o în urmă cu câteva zile în Italia, micuței i s-a făcut o alongație a esofagului, astfel încât, încetul cu încetul să i se poată reconstrui întregul esofag. „I s-a făcut prima intervenție cu succes, însă operațiile nu se opresc aici. Vor mai urma una sau chiar două intervenții pentru a finaliza unirea esofagului. După operație, fetița se hrănește tot cu ajutorul unei sonde“, susține mama copilei. Deși pașii spre o copilărie normală sunt mărunți, părinții fetiței se bucură de fiecare zâmbet pe care Ambra îl oferă. Își doresc mai presus de orice să-și vadă copilul sănătos și sunt optimiști că acest lucru se va întâmpla. „Lucrurile încep să meargă mai bine! Micuța noastră e mai vioaie și se mișcă mai mult“, spun părinții.
Deși familia Chirculescu s-a întors din Italia în urmă cu două zile, la sfârșitul lunii ianuarie trebuie să plece din nou cu micuța pentru următoarea intervenție chirurgicală pe care o va suferi.

APEL UMANITAR

Pentru că părinții nu își permit operațiile din Italia, copila are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care vor să o ajute pe Ambra să câștige lupta cu boala pot face donații în contul deschis la BRD, pe numele tatălui, Chirculescu Ionuț Cristian:
în lei: RO06BRDE290SV52477882900.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.