10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate CNADNR a pus în funcțiune noi camere fixe pentru controlul rovinietei

CNADNR a pus în funcțiune noi camere fixe pentru controlul rovinietei

(Foto: informatiiauto.ro)
(Foto: informatiiauto.ro)

Optsprezece noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei au fost puse în funcțiune începând de astăzi pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). „Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al companiei.

CNADNR menționează că, până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) și al CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile. ‘(…) punctele de control puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), fiind amplasate pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi să circule fără a deține rovinietă valabilă”, se notează în comunicatul citat.

Potrivit CNADNR, în anul 2015 vor fi puse în funcțiune alte 23 puncte pentru controlul valabilității rovinietei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...