(Foto: informatiiauto.ro)
(Foto: informatiiauto.ro)
(Foto: informatiiauto.ro)

Optsprezece noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei au fost puse în funcțiune începând de astăzi pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). „Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al companiei.

CNADNR menționează că, până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) și al CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile. ‘(…) punctele de control puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), fiind amplasate pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi să circule fără a deține rovinietă valabilă”, se notează în comunicatul citat.

Potrivit CNADNR, în anul 2015 vor fi puse în funcțiune alte 23 puncte pentru controlul valabilității rovinietei.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.