Acasă Actualitate Australia: Luarea de ostatici de la Sydney s-a încheiat în urma intervenției...

Australia: Luarea de ostatici de la Sydney s-a încheiat în urma intervenției poliției

-

(Foto: theguardian.com)
(Foto: theguardian.com)

Persoanele ţinute ostatice într-o cafenea din orașul australian Sydney de către un islamist înarmat au fost eliberate în urma asaltului lansat de forțele de ordine, informează Agerpres.ro citând agențiile internaționale de presă. Potrivit unui reporter al AFP prezent la fața locului, unii ostatici au părăsit localul în fugă, în timp ce alții, răniți, erau scoși pe targă.

Jurnaliştii de la Agerpres scriu că, potrivit agenţiilor Reuters şi DPA, individul înarmat care a luat 15 persoane ostatice este un islamist radical cu antecedente penale. O sursă a poliției locale a afirmat că este vorba despre un refugiat iranian sosit în Australia în anul 1996, pe nume Man Haron Monis, în vârstă de 49 de ani, acuzat de agresiuni sexuale și care a trimis scrisori cu texte pline de ură familiile soldaților australieni uciși în misiune în străinătate. Presa australiană citată de agenția DPA scrie că el urmează să fie judecat pentru complicitate la uciderea fostei sale soții, iar numărul agresiunilor sexuale de care se face vinovat este de circa 40. Acest terorist a cerut un drapel al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și a anunțat că a plasat patru bombe, două în cafeneaua unde a luat ostatici și încă două în alte părți ale orașului, el cerând de asemenea o discuție cu premierul australian Tony Abbott.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.