17.9 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2019
Acasă Actualitate Elevii ar putea face la şcoală cursuri de resuscitare cardio-respiratorie

Elevii ar putea face la şcoală cursuri de resuscitare cardio-respiratorie

-

(Foto: hotnews.ro)
(Foto: hotnews.ro)

Elevii ar putea învăţa la şcoală cum se execută resuscitarea cardio-respiratorie, informează Mediafax.ro. Orele de educaţie medicală ar urma să fie organizate în cadrul unui program realizat de Societatea Română de Cardiologie (SRC), în colaborare cu medicina de urgenţă, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Preşedintele SRC, dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, a precizat astăzi că ar fi necesare, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), doar două ore de curs de resuscitare pe an, la care să fie predate noţiunile de bază. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc, acest curs ar putea fi implementat în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”.

Declaraţiile au fost făcute la anunţarea proiectelor SRC pentru următorii trei ani, acestea urmând să aibă ca obiectiv prioritar prevenirea bolilor cardiovasculare. „Strategia noastră pentru următorii trei ani va fi de tip cardiologie aplicată, prin aceasta înţelegându-se implicarea activă a SRC în deciziile de politică sanitară dedicate ameliorării stării de sănătate cardiovasculară a populaţiei”, a precizat dr. Tatu-Chiţoiu. Astfel, la iniţiativa SRC, de la 1 ianuarie 2015 va fi activă o aplicaţie online de autodiagnostic al hipertensiunii arteriale. „Utilizând această aplicaţie, oricine va putea să înveţe să îşi măsoare singur tensiune arterială, fără a fi nevoie să apeleze la cadrele medicale”, au spus cei de la SRC despre unul dintre proiecte.

SRC îşi propune şi să contribuie, prin experţii săi, atât la identificarea cauzelor pentru care mortalitatea cardiovasculară este mare, cât şi la identificarea şi implementarea soluţiilor ce pot duce la ameliorarea acestei situaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiovenii care nu s-au grăbit să depună solicitări pentru ajutorul de încălzire a locuinţei au pierdut prima lună din cele cinci (noiembrie-2019-martie...