Ministerul Afacerilor Externe a demarat o campanie de informare referitoare la scrutinul pentru alegerea Președintelui României din data de 2 noiembrie 2014. Această campanie se adresează cetățenilor români care își vor exercita dreptul de vot în străinătate. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității „Ghidul alegătorului român din străinătate”, care poate fi consultat la următorul link:
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/2014/alegeri_prezidentiale/2014-10-13_ghid_alegator_2014.pdf

Ghidul conține informații destinate alegătorilor români aflați în străinătate, precum și actele în baza cărora pot să-și exercite dreptul de vot, secțiile de votare organizate în afară țării, modul în care își pot reînnoi actele de identitate în cazul în care au expirat sau au fost pierdute, astfel încât acestea să fie valabile în ziua votului și alte informații utile. Având în vedere că la acest scrutin, conform legii, toți cetățenii români aflați în străinătate în ziua scrutinului pot vota, puteți consulta „Ghidul alegătorului român din străinătate” în vederea bunei informări a celor care își vor exercita dreptul de vot în străinătate.

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi adresele acestora pot fi vizualizate accesând pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe:  http://www.mae.ro/prezidentiale-2014 sau pe cele ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.