Acasă Actualitate Evenimente de seamă pe scena Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea

Evenimente de seamă pe scena Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea

-

duelul viorilor 2014

Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea organizează în prima săptămână din luna noiembrie două evenimente spectaculoase, a anunţat instituția.

Luni, 3 noiembrie 2014, începând cu ora 19:00, vâlcenii au parte de „Invitaţie la operă”, un concert susţinut de soprana Irina Ionescu şi orchestra simfonică a Filarmonicii, condusă de maestrul Florin Totan. „Invitaţie la operă” o aduce în faţa publicului vâlcean în premieră pe soprana de coloratură Irina Ionescu, care va interpreta Cavatina Rosinei – „Una voce poco fa” din  opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini, aria „Où va la jeune Indoue” din opera „Lakme” de Leo Delibes, aria „Les oiseaux dans la charmille” din „Les contes d´Hoffmann” de Jacques Offenbach şi aria „Glitter and be gay” din opereta „Candide” de Leonard Bernstein. Orchestra simfonică a Filarmonicii va interpreta fragmente din suite de balet, suite pentru orchestră şi uverturi celebre din creaţia compozitorilor Gioacchino Rossini, Jules Massenet, Georges Bizet, Geronimo Gimenez şi Manuel de Falla.

Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50%, respectiv 10 lei.

Filarmonica din Vâlcea aduce şi Duelul viorilor

Miercuri 5 noiembrie 2014, de la ora 19:00, Sala Lahovari va găzdui recitalul extraordinar din cadrul turneului „Duelul Viorilor”, susţinut de violoniştii Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarnieri şi de pianistul Horia Mihail. Dueliştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru au acceptat provocarea de a pune în scenă una dintre cele mai controversate dispute din istoria muzicii clasice şi de a se duela, în numele disputei de veacuri a lutierilor, cu cele mai faimoase arme ale universului instrumentelor cu coarde: viorile Stradivarius si Guarneri. Pianistul Horia Mihail, ca secundant al acestui duel, va urmări îndeaproape prevederile Code Duello şi se va asigura că regulile sunt respectate întocmai, acompaniindu-l la pian pe fiecare dintre cei doi violonişti.

Preţul biletului la acest recital extraordinar este de 30 de lei, preţ unic, iar abonamentele sunt valabile.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.