5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Detectivii de cărți“ poposesc la Craiova

„Detectivii de cărți“ poposesc la Craiova

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova împreună cu Librărie.net organizează astăzi, ora 13.30, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, „Detectivii de cărți“ – eveniment desfășurat cu scopul de a stimula interesul pentru lectură în rândul copiilor, într-un mod plăcut: prin joc.
În cadrul evenimentului, copiii vor participa organizați în echipe în căutarea de indicii, vor răspunde la ghicitori, vor interacționa, vor juca roluri și vor compune împreună un puzzle. Prin aceste activități se vor stimula într-un cadru ludic spiritul de echipă, competiția corectă, atenția, interesul pentru lectură, inteligența.
Librărie.net și-a propus prin proiectele de responsabilitate socială pe care le desfășoară în rândul comunității să susțină eforturile de educație și să atragă atenția asupra beneficiilor lecturii. Cititul stimulează activitatea creierului, perfecționează concentrarea, relaxează și calmează.
„Se spune că, în cele din urmă, suntem suma și consecința cărților pe care le-am lecturat. Cărțile, piloni de bază ai educației, reprezintă cei mai fideli prieteni, cele mai necesare instrumente de învățare și dezvoltare pe care și noi, ca bibliotecă, le recomandăm și le punem la dispoziția celor mici. Fiind vorba despre o perioadă critică, una de asimilare și formare deopotrivă, este esențial să acționăm cu grijă și dăruire, să introducem copiii în lumea cărților prin metode distractive, interactive“, a declarat Lucian Dindirică, manager la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS