10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMADR a anunţat termenul de depunere a cererilor pentru ajutor în vederea achiziţionării de rase specializate

MADR a anunţat termenul de depunere a cererilor pentru ajutor în vederea achiziţionării de rase specializate

Cuantumul sprijinului financiar pentru achiţionarea de rase specializate de vaci este de maximum 5.000 lei/cap de junică (Foto: incomemagazine.ro)
Cuantumul sprijinului financiar pentru achiţionarea de rase specializate de vaci este de maximum 5.000 lei/cap de junică (Foto: incomemagazine.ro)

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Direcţia pentru Agricultură Dolj, a transmis astăzi un comunicat de presă cu informaţii utile pentru producătorii agricoli din sectorul zootehnic care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune documentaţia pentru a primi sprijinul financiar. Potrivit MADR, pentru a fi eligibili schemei de ajutor de minimis, beneficiarii trebuie să dețină minimum 150 de capete şi maximum 1.000 de capete femele ovine/beneficiar, în vederea achiziționării de berbeci de reproducție din rase specializate, respectiv minimum trei capete și maximum 10 capete de vaci/beneficiar, în vederea achiziționării de junici din rase specializate. Prin excepție pot beneficia de ajutor de minimis și crescătorii de animale care dețin mai puțin de trei capete, dar care sunt membri în forme asociative.

Cuantumul sprijinului financiar care se acordă este de maximum 2 500 lei/cap de berbec de rasă achiziționat, respectiv maximum 5 000 lei/cap de junică din rase specializate achiziționat.

Producătorii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate trebuie să întocmească documentaţia prevăzută de HG 873/2014 şi să o depună la Direcţia pentru Agricultură Dolj până la data de 10 noiembrie 2014. Situaţia centralizată va fi transmisă MADR până la data de 30 noiembrie 2014. După ce MADR va face o centralizare la nivel naţional şi va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare, Direcţia Agricola va vira sumele cuvenite în conturile beneficiarilor începând cu data de 2 decembrie 2014, iar listele cu producătorii agricoli care au primit ajutoare de minimis şi sumele alocate vor fi publicate pe site-ul Direcţiei pentru Agricultură Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS