15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI: Zeci de manageri de spital, şefi de secţie şi directori, incompatibili sau în conflict de interese

ANI: Zeci de manageri de spital, şefi de secţie şi directori, incompatibili sau în conflict de interese

Un număr de 29 de actuali şi foşti manageri de spital, şefi de secţie şi directori medicali, din Bucureşti şi 12 judeţe, cei mai mulţi din Sibiu, au fost găsiţi în incompatibilitate sau în conflict de interese, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), transmite Gandul.

Pentru cele 29 de persoane, ANI a întocmit 38 de rapoarte, constatând fapte de incompatibilitate în 22 de cazuri (12 manageri de spital, un fost manager de spital, opt şefi de secţie şi un fost director medical), încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală în 14 cazuri (doi manageri de spital, 11 şefi de secţie şi un director medical) şi încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în două cazuri (un manager de spital şi un director medical).

În zona Olteniei, Tiberiu Tătaru, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, judeţul Gorj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iunie 2009 – 14 mai 2014, întrucât a exercitat şi funcţia de kinetoterapeut în cadrul unei societăţi comerciale. Stela Firu, manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta-Turnu Severin, este în incompatibilitate din 4 septembrie 2012, întrucât are şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. De asemenea, Lorena Dijmănescu, director medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, a fost găsită în conflict de interese administrativ şi penal, deoarece a avizat şi aprobat două contracte şi un acord între Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova şi trei societăţi comerciale la care deţine interese şi părţi sociale, fie personal, fie prin intermediul membrilor de familie, respectiv fratele acesteia.

În afară de cele trei cazuri de incompatibilitate confirmate de ANI în Oltenia, alţi 26 de actuali, foşti director, şefi de secţie şi directori medicali se află în aceeaşi situaţie. Este vorba de personal medical din oraşe precum Bucureşti, Sibiu, Mediaş, Timişoara, etc.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS