14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai mare protest din al treilea mandat al lui Vladimir Putin. Mii de ruşi au cerut încheierea crizei din Ucraina

Cel mai mare protest din al treilea mandat al lui Vladimir Putin. Mii de ruşi au cerut încheierea crizei din Ucraina

Centrul Moscovei a fost scena unui protest la care au participat mii de ruşi. Oamenii au denunţat amestecul Kremlinului în conflictul care sfâşie estul Ucrainei, informează stirileprotv.ro.

Potrivit Radio Free Europe, acesta este cel mai mare protest al ruşilor de când Vladimir Putin şi-a început cel de-al treilea mandat de preşedinte, în 2012. Potrivit SONAR, un grup indepedent de monitorizare, peste 26.000 de oameni s-au strâns pe străzile Moscovei.
Coloana de manifestanţi care arborau drapele ruseşti şi ucrainene a traversat străzile Moscovei scandând: „Nu războiului în Ucraina”, dar şi „Stop minciunilor lui Putin”.
Este prima demonstraţie importantă de acest fel de la începutul conflictului între forţe loiale Kievului şi rebelii proruşi, în urma cu mai bine de 5 luni.
De la Kiev, preşedintele Porosenko i-a avertizat pe separatişti, dar şi Kremlinul, că Ucraina este gata să se apere militar, dacă procesul de pace iniţiat în ultimele zile va eşua.
Potrivit poliţiei, la „Marşul pentru pace” au participat aproximativ 5.000 de persoane. Unul dintre organizatori, Serghei Davidis, a susţinut însă că sunt „zeci de mii” de participanţi.

Organizatorii mitingului au cerut Moscovei să înceteze „politica agresivă şi iresponsabilă” faţă de Ucraina, avertizând că Rusia riscă izolarea pe plan internaţional.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS