19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord întrerupe producţia la principala sa fabrică din Europa

Ford întrerupe producţia la principala sa fabrică din Europa

Ford va reduce producţia celui mai bine vândut model al său în Europa, Fiesta, după ce a decis să întrerupă, pentru câteva zile din octombrie şi noiembrie, lucrul la fabrica din Koln, pe fondul cererii mici de pe principalele pieţe europene de desfacere, relatează Reuters.

Constructorul de maşini din Statele Unite va opri producţia timp de 11 zile în total, în lunile octombrie şi noiembrie, la cea mai mare fabrică a sa din Europa. Ford a anunţat că această decizie vine pe fondul cererii scăzute din a doua jumătate a acestui an, transmite gandul.ro.
Vânzările de autoturisme noi au crescut în Europa cu 1,8% în luna august, la 701.118 unităţi. Cu toate acestea, trei dintre cele mai importante pieţe pentru Ford, Germania, Franţa şi Italia, s-au contractat.
Ford a precizat că va încerca să obţină subvenţii de la guvernul german pentru angajaţii care vor fi afectaţi de întreruperea producţiei. În prezent, fabrica Ford din Koln are 17.300 de angajaţi.

Această măsură de reducere a producţiei a fost adoptată de mai multe companii care s-au confruntat cu dificultăţi din cauza recesiunii. Acţiunea a permis menţinerea numărului de angajaţi şi în perioada în care producţia a fost oprită, întrucât guvernele au compensat o parte din pierderile salariale suferite de muncitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS