12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatron din Drăgăneşti-Olt, cercetat sub control judiciar pentru evaziune de peste 300.000 lei

Patron din Drăgăneşti-Olt, cercetat sub control judiciar pentru evaziune de peste 300.000 lei

Un tânăr de 25 de ani din oraşul Drăgăneşti-Olt a fost reţinut, miercuri, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis eliberarea sa şi cercetarea lui sub control judiciar. Bărbatul este acuzat că, prin activităţile sale ilegale, ar fi păgubit statul cu o sumă de peste 300.000 lei, transmite Adevarul.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore împotriva unui bărbat de 25 ani din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt.

În fapt, tânărul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, a înregistrat în evidenţa contabilă a firmei sale, în perioada 15 iulie 2010 – 31 martie 2013, nu mai puţin de 450 facturi fictive de achiziţie a unor cantităţi de mărfuri diverse de la opt societăţi comerciale care, la data facturării, nici măcar nu erau active. „Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 313.734,41 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Ieri, 11 septembrie, printr-o ordonanţă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus instituirea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS