19.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: 24 de migranți din Afganistan, Siria și Irak, găsiţi ascunși într-un TIR încărcat cu cărbuni

Dolj: 24 de migranți din Afganistan, Siria și Irak, găsiţi ascunși într-un TIR încărcat cu cărbuni

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu — P.T.F. Calafat au descoperit 24 de migranți ascunși într-un locaș special amenajat într-un tir încărcat cu saci cu cărbuni, care intenționau să ajungă ilegal în Europa de Vest.

În această dimineaţă, în jurul orei ora 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion Iveco, cetățeanul leton Valdis R., în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire, saci cu cărbuni din Bulgaria pentru Lituania.

În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiți 24 de migranți ascunși într-un locaș special amenajat printre marfa transportată, construit din scânduri și acoperit cu saci de cărbuni.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că grupul era format din 24 persoane de sex masculin: 19 cetățeni afgani, 4 irakieni și un sirian, cu vârste cuprinse între 14 și 30 ani.
În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că au fost îmbarcați în microbuze în Sofia, cu ajutorul unei călăuze, iar ulterior aceștia au fost transportați într-o pădure, de unde au fost urcați în tir, plătind sume între 1.700 dolari și de 4.300 de euro, pentru a ajunge în Europa de Vest.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea vor fi predate Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS