24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApple îşi face debutul pe piaţa phabletelor şi ceasurilor inteligente

Apple îşi face debutul pe piaţa phabletelor şi ceasurilor inteligente

Alături de noul iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci, compania a mai lansat şi un model iPhone 6 Plus de 5,5 inci. Mult-aşteptatul Apple Watch şi-a făcut şi el apariţia, după aproape un an de speculaţii.

Apple se lasă aşteptată în fiecare an pentru a lansa noi produse. În ultimii doi ani, au apărut diverse informaţii referitoare la evenimente de lansare a unor produse la jumătatea anului, în luna iunie, însă nici anul trecut, nici anul acesta acele informaţii nu au fost confirmate de compania de la Cupertino.
Dacă anul trecut „surpriza“ a fost lansarea unui „iPhone de buget“, şi anume modelul iPhone 5C, cu carcase din plastic colorate, anul acesta, „surprizele“ au fost mai plăcute. Apple a renunţat la ideea de a lansa un model mai ieftin şi, deşi a lansat tot două modele, al doilea este o phabletă de 5,5 inci.
Pe lângă mult-aşteptata generaţie iPhone 6, Apple a prezentat şi primul său model de phablet, segment de piaţă care a prins tot mai mult la public şi de unde compania din Silicon Valley a lipsit.
A doua mare „surpriză“ a fost lansarea primului ceas inteligent de la Apple, despre care se discută de aproape un an, despre cum va arăta şi cu ce specificaţii va veni.
Deşi se ştia ce produse urmau să fie lansate, modelele care au fost prezentate nu au fost chiar cele pe care le-am văzut prin „scăpările“ de informaţii care au circulat în ultimele luni în mediul on-line.

Ce aduc noile telefoane?

În primul rând, schimbarea designului celor două telefoane prezentate pare un upgrade serios faţă de modele din generaţia anterioară. iPhone 5 şi iPhone 5S se asemănau destul de mult cu modelele iPhone 4 şi iPhone 4S. Noua generaţie vine cu muchii rotunjite şi un display împins cât mai mult către margini, cu un design chiar mai elegant decât al generaţiilor precedente şi mult mai atrăgător.
Prin lansarea a două modele cu dimensiuni diferite, compania şi-a permis să rămână fixată de ideea de a avea un telefon cu ecran de dimensiuni rezonabile, de 4,7 inci, fără să se încadreze în trendul telefoanelor cu ecrane de 5 inci, cum sunt cele de la Samsung, HTC sau LG.
Modelul iPhone 6 Plus este alternativa pentru cei care doresc un telefon de la Apple cu ecran mai mare, iar 5,5 inci este mai mult decât suficient.
Ambele telefoane folosesc ecrane cu panou IPS cu acoperire integrală sRGB şi sunt protejate de un strat protector din sticlă cu margini curbate. Apple se laudă și cu un filtru de polarizare mai bun, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească calitatea imaginilor chiar şi în lumina soarelui.
În timp ce modelul de 4,7 inci are o rezoluţie de 1334×750 pixeli, modelul Plus vine cu rezoluţie Full HD de 1920×1080, o premieră pe telefoanele Apple, iar ambele dispun de calitatea oferită de tehnologia Retina.
Ambele telefoane au camere cu senzor de 8 MP, însoţit de un obiectiv cu diafragmă F/2.2, iar modelul Plus are şi modul de stabilizare optică.
Atât iPhone 6, cât şi iPhone 6 Plus folosesc noile procesoare Apple A8 şi au câte un GB memorie RAM. Ca şi celelalte generaţii, modelele vor veni în mai multe variante de spaţiu de stocare de 16 GB, 32 GB, 64GB, iar modelul Plus va avea şi o versiune cu 128 GB memorie internă.
Aşa cum au promis, cei de la Apple au introdus pe telefoane posibilitatea utilizatorilor să plătească cu telefonul, introducând alături de Visa şi MasterCard serviciul Apple Pay.
Telefoanele vor fi disponibile, cel puţin în SUA, începând cu 19 septembrie, iar preţurile la liber ale versiunilor cu 16 GB memorie internă vor fi de 649 de dolari pentru versiunea standard, şi de 749 dolari pentru modelul Plus. Versiunea de 128 GB a lui 6 Plus va fi de 949 de dolari. Deocamdată, nu ştim cum şi când vor ajunge aceste telefoane şi în România.

Apple Watch nu este curbat

Ca design, Apple Watch arată ca un ceas foarte elegant, însă speculaţiile privind apariţia unui model cu ecran curbat nu au fost confirmate. Deşi, de-a lungul timpului, au fost prezentate în mediul on-line mai multe brevete şi concepte de ceasuri Apple cu ecran curbat, primul ceas inteligent al gigantului american este unul normal şi cu un design destul de pătrăţos, însă elegant şi în acelaşi ton cu telefoanele.
Va avea curele interschimbabile, iar la momentul lansării, undeva la începutul lui 2015, va avea șase tipuri de curele în funcţie de preferinţe. Se pare că vom avea parte şi de o versiune din aur de 18 karate.
Modelul va ajunge în două versiuni de dimensiuni de 38 mm şi 42 mm, iar versiunea standard va costa 350 de dolari.
Adrian Ungureanu – Curierul Naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS