Acasă Actualitate Steliana Mihăilescu, judecător la Tribunalului Bucureşti, suspendată din funcţie timp de 6...

Steliana Mihăilescu, judecător la Tribunalului Bucureşti, suspendată din funcţie timp de 6 luni

-

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis astăzi acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Stelianei Mihăilescu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6  luni”. Această măsură a fost luată pentru săvârşirea abaterii disciplinare şi anume: „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauză, care are ca efect tergiversarea judecăţii”.
Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.