Acasă Actualitate Desțânțărizarea, mai scumpă decât ridicarea maidanezilor

Desțânțărizarea, mai scumpă decât ridicarea maidanezilor

-

Firma care va câștiga contractul de concesiune pentru activitățile de dezinsecție, deratizare și ecarisaj scoase la licitație de Primăria Craiova va primi mai mulți bani pentru a-i scăpa pe craioveni de insecte decât pentru ridicarea și adăpostirea maidanezilor de pe străzi. Acest lucru reiese dintr-un răspuns dat de primărie unei societăți comerciale participante la licitația demarată la sfârșitul lunii iulie prin care municipalitatea dorește să delege activitățile de mai sus. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de ecarisaj și a activităților de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare va fi semnat pe o perioadă de opt ani și este estimat la 15,8 milioane de lei plus TVA.
Una dintre firmele participante la licitație a solicitat primăriei să detalieze modul în care a ajuns la suma de mai sus și care este valoarea estimată pentru fiecare activitate în parte. În răspunsul dat, primăria a precizat că valoarea serviciilor de ecarisaj a fost estimată la 806.000 de lei/an plus TVA, iar la dezinsecție și deratizare – circa 1,2 milioane de lei/an plus TVA. La un calcul simplu, rezultă că, în cei opt ani de contract, primăria va plăti pentru ecarisaj 6,4 milioane de lei plus TVA, iar pentru dezinsecție și dezinfecție – 9,4 milioane de lei plus TVA. Primăria susține în răspunsul dat firmei pe 12 august că în Craiova numărul estimativ de câini fără stăpân este de 10.000.
Cum până la deschiderea ofertelor depuse de firme mai sunt două săptămâni, iar orașul nu putea rămâne fără un operator care să stârpească țânțarii și omizile, primăria a negociat direct cu societatea pe care o deține, SC Salubritate Craiova SRL, contractul de dezinsecție pe o perioadă de șase luni sau până la stabilirea unui câștigător la licitație. Dacă va duce contractul până la capăt, Salubritatea va primi pentru prestația ei 651.000 de lei plus TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.