26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, ales ilegal în funcția de președinte al PNL

Klaus Iohannis, ales ilegal în funcția de președinte al PNL

Tribunalului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul Partidul Naţional-Liberal adoptate la Congresul din 28 iunie, potrivit B1TV.
Astfel, magistrații au invalidat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al PNL, afirmând că acesta nu avea destulă vechime în partid pentru a fi ales.
Conform statutului, edilul avea nevoie de o vechime minimă în PNL de doi ani, iar acesta s-a înscris în PNL în februarie 2013.
Mai mult decât atât, Tribunalul a respins alegerea întregii conduceri a partidului, la Congresul din 27-28 iunie. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel.
Deciziile Tribunalului vin în urma plângerii depuse de primarul PNL din Pucioasa, Dănuţ Bădău. Edilul spune că partidul trebuia să aibă mai întâi un nou statut aprobat de instanţă şi abia apoi să fie organizate alegeri pentru conducerea formaţiunii politice.
Potrivit edilului, a cărui contestaţie a fost depusă la începutul lunii august, partidul trebuia să aibă mai întâi un nou statut aprobat de instanţă şi abia apoi să fie organizate alegeri pentru conducerea formaţiunii politice. Dănuţ Bădău a contestat şi derogarea de vechime primită de Klaus Iohannis pentru a putea candida la şefia partidului, el afirmând că aceasta nu a fost conformă cu statutul PNL. Primarul a susţinut de asemenea că Iohannis nu ar fi membru al nici unei filiale PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS