22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOmul de afaceri Cătălin Chelu, condamnat definitiv la șase ani de închisoare

Omul de afaceri Cătălin Chelu, condamnat definitiv la șase ani de închisoare

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat astăzi definitiv de Curtea de Apel București la șase ani închisoare cu executare, informează Agerpres.ro. Chelu a fost condamnat într-un dosar în care este acuzat că a încercat să-l mituiască cu un milion de euro pe Dan Valentin Fătuloiu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În același dosar, cei trei complici ai lui Chelu au primit următoarele pedepse: Ștefan Badea – patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu – șase luni închisoare cu suspendare și Antonel Bunu – șase luni de închisoare cu suspendare.

Cătălin Chelu, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, a fost trimis în judecată în decembrie 2010 pentru dare de mită și cumpărare a influenței, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu și Ștefan Badea, oameni de afaceri apropiați ai lui Chelu, au fost acuzați de complicitate la infracțiunea de dare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susțin că, în perioada august – 12 noiembrie 2010, Chelu a promis chestorului șef de poliție Dan Fătuloiu suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în MAI, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informațiilor din dosarele penale, având ca obiect infracțiuni comise de către omul de afaceri și persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituționale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Național Comun de Acțiune, în domeniul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS