25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU Mehedinţi organizează expoziţii cu tehnică de intervenţie, cu ocazia Zilei Pompierilor

ISU Mehedinţi organizează expoziţii cu tehnică de intervenţie, cu ocazia Zilei Pompierilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat astăzi puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare, dar şi activităţi practice de informare preventivă. O tigaie care a luat foc pe aragazul lăsat aprins şi metodele de stingere a flăcărilor nu au constituit singurul moment de atracţie pentru cei aflaţi la cumpărături în centrul comercial de pe strada Constructorului din municipiul Drobeta Turnu Severin. Copiii care-şi însoţeau părinţii la cumpărături şi care au dorit să încerce casca de protecţie şi să urce la volanul autospecialelor pentru stingerea incendiilor au putut face acest lucru în intervalul orar 10:00 – 14:00. Astfel de evenimente vor continua şi în zilele următoare, în celelalte centre comerciale din municipiu, dar şi pe strada Crişan.

Activităţile sunt organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. În acest an, la data de 13 septembrie, ISU Drobeta aniversează 166 de ani de la lupta de la Dealul Spirii purtată, la 13 septembrie 1848, de pompierii militari din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS