20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul premier al Turciei vrea ca țara să adere la Uniunea Europeană

Noul premier al Turciei vrea ca țara să adere la Uniunea Europeană

Noul premier al Turciei, Ahmet Davutoglu, vrea pace cu militanţii kurzi dar şi aderarea la Uniunea Europeană. Şeful guvernului a declarat în faţa Parlamentului că îşi propune rezolvarea conflictului kurd cât mai curând posibil şi calea europeană până în anul 2023, dată când Turcia va aniversa 100 de ani de la înfiinţarea republicii, potrivit B1TV.

„Ne vom implica în procesul de pace cu o determinare care va schimba soarta ţării. Vom continua eforturile pentru ca toate segmentele societăţii noastre să adere la aceasta. Vom publica o foaie de parcurs care prevede sfârşitul terorismului, dezarmarea, integrarea şi ridicarea barierelor de participare la viaţa politică”, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu în timpul discursului său din Parlament.
Prim-ministrul turc a mai declarat că îşi doreşte ca ţara să adere la Uniunea Europeană până în 2023, dată când Turcia va aniversa 100 de ani de la înfiinţarea republicii. În prezent, planurile autorităţilor sunt împiedicate în principal de Franţa şi Germania, ţări ce se opun iniţiativei.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS