23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„PSD nu știe ce vrea cu țara, știe ce vrea cu baronii lui“

„PSD nu știe ce vrea cu țara, știe ce vrea cu baronii lui“

http://www.youtube.com/watch?v=rgPtfgQKXH4

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din noiembrie, Klaus Iohannis, a declarat vineri, la Craiova, că este profund indignat de ordonanța aprobată joi de guvern, prin care aleșii locali au 45 de zile pentru a alege în ce partid doresc să rămână. Însoțit de președintele PDL, Vasile Blaga, Iohannis a început o serie de întâlniri cu structurile de partid din țară.

Klaus Iohannis a spus că ordonanța care legalizează traseismul politic este o eroare și un gest disperat al PSD, care dorește să ofere un avantaj candidatului său. „Îmi exprim profunda indignare față de acest demers. Este clară intenția guvernului de a crea un avantaj net pentru propriul candidat al PSD, care nu știm încă cine va fi. Putem doar bănui că va fi primul-ministru, pentru că ba a vrut, ba nu a vrut“, a spus Iohannis. El a precizat că nu crede că se va întâmpla mare lucru după apariția ordonanței. „Ne așteptăm la ce se așteaptă și alții, să fie câțiva primari dezamăgiți, care încearcă să schimbe un partid cu altul. Noi dezavuăm aceste mișcări și nu vom primi nici primari, nici consilieri care vor să vină de la alte partide. Nici nu este gândită așa ordonanța, este gândită să meargă oamenii la PSD sau alți sateliți. Ar fi culmea să se trezească acel nou UNPR, nu știu cum se cheamă, PLR (partidul lui Călin Popescu Tăriceanu – n.r.), cu primari care nici nu au existat în alegeri. Iată, avem soluții deosebit de originale. Poate sunt excepții și de la noi, care pleacă la PSD. În rest, mare lucru nu se va întâmpla și se va vedea că a fost ceea ce am spus noi din capul locului: o mare eroare din partea PSD care, în disperarea lui, încearcă tot felul de scheme nedemocratice pentru a-și crea un avantaj“, a precizat el. Întrebat cum comentează acuzațiile PSD la adresa sa, Iohannis a spus că PSD nu și-a schimbat absolut deloc modul de abordare în campanie. „Sunt informații false, denaturate, atacuri la persoană din simplul motiv că nu are un proiect. Asta am spus-o de când eram în USL: PSD nu are un proiect. Nu știe ce vrea cu țara. Știe ce vrea cu baronii lui, cum să-i protejeze, clicile din partid. Aici sunt campioni. Noi avem abordări mai simple, venim cu proiecte, cum vrem să punem economia pe picioare și facem afirmații legate de actul de guvernare. Nu m-ați auzit decât o singură dată la o emisiune spunând ceva despre persoana domnului Ponta și am fost obligat să răspund. PSD face ce știe cel mai bine: spune oamenilor că va face și va drege până primește votul, după care se întoarce din nou spre oamenii din partid. Noi încercăm să facem altfel de campanie. Cred că pe alocuri am fost greșit înțeles și interpretat. Eu nu mă feresc de nici o confruntare, chiar l-am invitat pe posibilul candidat al PSD la o confruntare directă, dacă are curaj, dar nu vreau să întrețin un spectacol steril. Am avut suficienți ani spectacol steril în politică în loc de rezolvări“.

Blaga către Dragnea: un măscărici, un mincinos național

Vasile Blaga i-a transmis lui Victor Ponta că va pierde alegerile și l-a îndemnat să continue să mănânce floricele și în turul doi, aluzie la declarațiile premierului care spusese că va mânca popcorn uitându-se la dezbaterile celorlalți candidați în turul întâi al alegerilor prezidențiale. „Klaus Iohannis nu are nevoie să înjure sau să jignească oamenii, să coboare în mocirlă, cum spune un clasic în viață, sau să coboare în cocina cu porci, cum spune alt clasic în viață, pentru a spune punctele de vedere. Acest act normativ este dat din disperare. Dacă va candida, Ponta va pierde sigur alegerile. Știe lucrul acesta. Face un gest disperat, mai și minte făcând comparație cu alte acte normative emise în 2006. Atunci noi am oprit migrația politică. Mai mult, respectând opoziția de atunci, PSD, am emis un pachet de șase acte normative printre care și acesta, am avut discuții de câteva luni înainte de a le trimite în parlament. Aceste acte, inclusiv stoparea migrației, au fost aprobate în unanimitate de PSD în parlament. Deci, nu pot exista comparații de acest gen, iar pe Ponta, care spune că este liniștit și va mânca floricele în primul tur, îl asigurăm că poate mânca de pe acum și în turul doi. O să pățească ce a pățit Geoană“, a spus Blaga. El a precizat că Alianța Creștin Liberală va folosi toate pârghiile legale pentru a împiedica intrarea în vigoare a ordonanței. „Sperăm ca Avocatul Poporului să-și facă datoria, deși am mari semne de întrebare. O vom ataca în contencios, îi vom da în judecată pe cei care vor semna aceste acte normative.
Legat de declarațiile lui Liviu Dragnea, care acuza opoziția că nu dorește reducerea CAS, Blaga i-a răspuns că este un mincinos național, un măscărici și că a distrus județul Teleorman. „Prin senat s-a votat, în sesiune extraordinară, tema sesiunii fiind tocmai legea privind scăderea CAS, s-a votat acel proiect de lege. După care, de fiecare dată, grupurile parlamentare au dreptul și au cerut să-și motiveze poziția publică față de această lege, lucru cu care conducerea și președinții nu au fost de acord. Noi am părăsit sala, dar PSD și gealații lor au majoritate în Senat, au 66%. Cum poate acest măscărici, acest mincinos național, Ponta, cu mâna lui dreaptă, cel care a nenorocit 16 ani un județ, Tel Drum, cum îl cheamă pe ăsta, Dragnea, să vină și să invoce o vină a opoziției?“ , a spus Blaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS