22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie

Traian Băsescu: România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie

Președintele Traian Băsescu a făcut în această seară o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni, privind situația din Ucraina.
„România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie. Nu suntem în faţa unei invazii. Ceea ce se petrece în estul Ucrainei este o escaladare semnificativă a sprijinului pe care Rusia îl acordă separatiştilor.
Sprijinul se manifestă prin două modalităţi:1.  infiltrarea de militari specialişti ca ofiţeri de comandă şi pentru operarea tehnicii de luptă modernă pusă de Rusia la dispoziţia separatiştilor şi 2. transferul masiv de tehnică de luptă către separatişti.
În analiza făcută azi cu MAE şi serviciile de informaţii, pe baza informaţiilor pe care le-am avut, putem aprecia că urmare a escaladării introducerii de tehnică militară şi specialişti, practic se produce o debalansare a raporturilor de forţe în favoarea separatişltilor, ceea ce va duce la stoparea ofensivei armatei ucrainene, dacă statul ucrainean nu ia măsuri de menţinere a capacităţii de luptă superioară.
Armata ucraineană se află în dificultate pe frontul de luptă din Ucraina de Est. Sunt necesare mijloace suplimentare. România condamnă acţiunile Rusiei de a sprijini separatiştii. România reafirmă susţinerea pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Obiectivul lui Putin este să realizeze o Transnistrie de dimensiuni mult mai mari în Ucraina. Rămânem alături de Ucraina.”, a precizat preşedintele Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS