8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM: Pe rolul parchetelor există 67 de dosare mai vechi de un an deschise la sesizarea Curții de Conturi

CSM: Pe rolul parchetelor există 67 de dosare mai vechi de un an deschise la sesizarea Curții de Conturi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat ieri Raportul Inspecţiei Judiciare privind verificarea măsurilor luate de procurori şi conducerile parchetelor în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de un an de la data sesizării, având ca obiect plângeri formulate de Curtea de Conturi a României.
Analizând Raportul Inspecţiei Judiciare, membrii Secţiei pentru procurori au reţinut că în perioada 2005 – 2013, Curtea de Conturi a României a adresat organelor judiciare un număr de 374 de sesizări din care, până la efectuarea controlului, 136 au fost soluţionate, iar 238 se aflau în curs de instrumentare.
Totodată, membrii Secţiei pentru procurori au reţinut faptul că la data finalizării verificărilor, pe rolul parchetelor se aflau în lucru un număr de 67 de dosare mai vechi de un an de la data înregistrării sesizării.     

Controlul a fost dispus ca urmare a transmiterii către Consiliul Superior al Magistraturii a unei analize realizate de Curtea de Conturi referitoare la stadiul de soluţionare a sesizărilor ce au fost adresate organelor de urmărire penală în perioada 2005-2013.

Verificările inspectorilor au vizat respectarea normelor de procedură şi măsurile luate de procurori şi conducerea unităţilor de parchet în vederea soluţionării cu celeritate a dosarelor mai vechi de un an de la data sesizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS