13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStart la construirea Clinicii de Cardiologie de la SJU Craiova

Start la construirea Clinicii de Cardiologie de la SJU Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=VYoD1htgwYg

Ieri au început lucrările la Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară care se va construi în curtea Spitalului de Urgență din Craiova. Oamenii sunt mulțumiți și susțin că era nevoie de o astfel de clinică, iar medicii spun că demararea lucrărilor înseamnă începutul împlinirii unui vis.

Ieri, la ora 9.30, în curtea Spitalului Județean, muncitorii firmei care a câștigat licitația pentru construirea clinicii au început să defrișeze zona în care va fi ridicată clădirea. Prima zi de lucru a început cu organizarea de șantier și împrejmuirea zonei. Alexandru Bordu, șeful de șantier, a spus că, începând de ieri, timp de câteva luni, se va lucra la foc continuu. „Astăzi și mâine terminăm cu organizarea de șantier, curățarea zonei și montarea gardului. După care vor începe lucrările“, a declarat Bordu.
Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară se va întinde pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați și trebuie să fie gata până la mijlocul anului viitor. Prețul la care a fost adjudecată licitația organizată de Consiliul Județean Dolj este de 11,7 milioane de lei plus TVA.

„Soțul meu a decedat la Timișoara pentru că aici nu exista o astfel de clinică“

Craiovenii spun că este un lucru bun că începe construirea acestei clinici. „Este foarte bine că se face acest lucru. Soțul meu a decedat la Timișoara pentru că aici nu exista o astfel de clinică. Și cred că era mare nevoie. Și eu am probleme cu inima și sper că după ce se termină lucrarea să fiu tratată aici“, a spus o femeie.
Și Ionel Mionescu este de părere că investiția făcută de Consiliul Județean Dolj este benefică pentru toți bolnavii din Oltenia. „Cred că este un lucru foarte bun. Așa nu o să mai fie nevoie ca bolnavii să fie tratați la București, Brașov, Cluj. Cred că lucrările o să fie făcute la timp și că termenul de finalizare al clinicii o să fie respectat de constructor“, a spus bărbatul.
Banii cu care o să fie construită Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară vin numai din fondurile CJ Dolj. Bolnavii olteni vor fi tratați în zece saloane. Vor exista și două săli de operaţii, prevăzute cu sisteme moderne de supraveghere video și de apelare a asistentelor și infirmierelor de către pacienți. În plus, construcția va avea asigurată și o legătură directă cu corpul principal al spitalului.

„Un pacient care a făcut infarct miocardic nu mai este transportat la București sau Timișoara“

Medicii cardiologi de la Spitalul Județean spun că odată cu ridicarea acestei clinici se împlinește pentru ei un vis pe care îl au de mult timp. „Este începutul împlinirii unui vis. Centrul de Cardiologie va deservi populația din întreaga Oltenie, care este de peste două milioane de oameni. Sperăm ca acesta să fie începutul și să fie urmat de alți pași, în așa fel încât zona noastră, care este puțin înapoiată din acest punct de vedere, să se dezvolte. Oamenii vor beneficia acum de toate mijloacele moderne și o să ai șanse mai mari. Sunt medici foarte bine pregătiți în acest spital care își doresc să lucreze în clinică“, a spus dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Acesta susţine că în noua clinică pacienții vor putea beneficia de intervenții invazive, adică, dacă un pacient a făcut infarct miocardic, nu mai este transportat la București sau Timișoara, așa cum se întâmplă acum, și va fi rezolvat în Craiova. „Se vor putea efectua operații cum ar fi schimbarea de valve, operație bypass, pentru care până acum oamenii trebuia să se deplaseze în alte centre din țară“, a explicat dr. Militaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS