11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Copos ar putea afla astăzi sentinţa finală în dosarul Loteria 1

George Copos ar putea afla astăzi sentinţa finală în dosarul Loteria 1

După 8 ani de judecată şi 3 amânări ale pronunţării sentinţei, Tribunalul Bucureşti va anunţa luni sentinţa definitivă în dosarul Loteria I, în care George Copos a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală.
Dosarul Loteria 1 a ajuns în instanță în 6 iunie 2006, la o săptămână după ce George Copos a demisionat din funcţia de vicepremier.
Potrivit procurorilor DNA, compania sa, Ana Electronic, a vândut Loteriei Române prin interpuşi 38 de spaţii comerciale, suma încasată fiind însă de 4 ori mai mică decât cea primită în mod real.
Astfel, statul a fost păgubit cu aproximativ un milion de euro. Ultimul termen al dosarului s-a judecat pe 7 iulie, iar de atunci pronunţarea s-a amânat pe 23 iulie şi 13 august, în aşteptarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile.
George Copos mai este judecat şi în dosarul Loteria 2, alături de fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș, fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, şi alte 10 persoane, pentru manipularea pieței de capital, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Prejudiciul în acest dosar e de 600.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS