15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO groapă de 5 metri la intrarea în pasajul de 34 de milioane de lei din Râmnicu Vâlcea

O groapă de 5 metri la intrarea în pasajul de 34 de milioane de lei din Râmnicu Vâlcea

Șoferii din Râmnicu Vâlcea au un nou pasaj suprateran. Încă de la intrare, îi întâmpină însă o groapă cu diametrul de aproximativ cinci metri, care nu va fi acoperită prea curând. Autoritățile locale recunosc că proiectul a fost făcut în grabă, iar pentru ca investiția de 34 de milioane de lei să fie complet funcţională ar mai fi nevoie de alţi bani, transmite digi24.ro.

Pasajul din orașul Râmnicu Vâlcea în valoare de peste 34 de milioane de lei a fost deschis circulației, însă mai este mult de lucru la pasarela pietonală și la cele două lifturi de acces. O groapă cu diametrul de aproape cinci metri îi așteaptă pe șoferi încă de la intrarea în pasaj. Conducătorii auto sunt nevoiți să ocolească groapa imensă și vor face acest lucru până când va fi luată hotărârea de a se opri alimentarea cu gaze în tot orașul pentru a se face racordările la magistrala de gaze.

Autoritățile locale recunosc că proiectul a fost făcut pe genunchi

„A demarat defectuoas acest proiect. A fost un proiect făcut în opt zile, foarte multe lipsuri, utilități neprinse. Nu s-a ştiut pe unde trec. Am constatat că avem probleme cu gazele, apa, cablurile”, a declarat Gigi Matei, primarul orașului Râmnicu Vâlcea.

Localnicii spun că pasajul nu îi ajută prea mult, pentru că nu pot ajunge pe o şosea importantă a orașului care face legătura între două mari cartiere. „O mare porcărie, nu știu cât e de util e. Bani înmormântați”, consideră un localnic.
Autoritățile locale vor să continue lucrarea, însă va fi nevoie de o nouă tranșă de bani europeni. „Este un proiect care nu are o funcționalitate maximă, așa cum este acum realizat. Are nevoie de o a doua etapă de construire a unor bretelele de legătură cu cartierele din sud şi din nord”, a adăugat primarul.

Pasajul a fost construit din bani europeni, iar autorităţile speră ca problemele să fie rezolvate până la sfârşitul lunii octombrie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS