24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Controale pe teren pentru beneficiarii de subvenţii în sectorul zootehnic

Gorj: Controale pe teren pentru beneficiarii de subvenţii în sectorul zootehnic

Beneficiarii de subvenţii în sector zootehnic vor fi controlaţi timp de o lună de zile de inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) Gorj.

Astfel, în perioada 18 august – 18 septembrie 2014, APIA Gorj va efectua controlul la faţa locului în vederea verificării îndeplinirii cerinţelor şi condiţiilor, pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate.

În judeţul Gorj au depus solicitări pentru a beneficia de subvenţii specifice 217 fermieri cu 61.120 de capete de ovine şi caprine. Vor fi verificate 25% din cereri şi 46,44 din numărul de capete. Pentru subvenţiile din zonele defavorizate au depus cereri 158 de fermieri cu un total de 30.519 ovine şi caprine. Vor fi verificate 45% din cereri şi 57,14% din animale. Pentru ajutoarele specifice pentru bovine din zonele defavorizate au depus solicitări 166 de fermieri care deţin 903 animale (vor fi verificate 8 % din numărul de cereri, respectiv 11% din numărul de animale din cererea de plată). Neconformităţile constatate în procedura de control administrativ şi la faţa locului se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare, în sensul reducerii cuantumului plaţilor aferente sau cu excluderi de la plată.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS