19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria a interceptat un iaht de lux furat care se îndrepta către România cu 60 de imigranți clandestini sirieni și irakieni

Bulgaria a interceptat un iaht de lux furat care se îndrepta către România cu 60 de imigranți clandestini sirieni și irakieni

Paza de coastă a Bulgariei a interceptat un iaht de lux înmatriculat în această țară, dar care fusese furat în Turcia și se îndrepta către România cu 60 de imigranți clandestini proveniți din Siria și Irak, a anunțat duminică site-ul bulgar Standard News, potrivit Agerpres.
Iahtul a fost interceptat în zona Capului Shabla și a fost furat de la Istanbul cu trei zile în urmă, după cum declară proprietarul lui, un cetățean bulgar. Ambarcațiunea este proiectată să transporte cel mult șase persoane, așadar este un miracol faptul că nu s-a scufundat cu cei 60 de pasageri.
Standard News scrie că furtul iahtului pare să facă parte dintr-o schemă de trafic de refugiați, întrucât două familii turce l-au închiriat pentru a face un charter al agenției de turism „Evergreen”, raportând ca destinație România, astfel încât să se evite porturile Bulgariei, unde ambarcațiunea fusese deja declarată furată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS