12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinul Lidl din Calea București s-ar putea deschide mai devreme

Magazinul Lidl din Calea București s-ar putea deschide mai devreme

http://www.youtube.com/watch?v=OvjGW4bFGo0

\n

Se lucrează în ritm alert la noul Lidl. Muncitorii spun că supermarketul s-ar deschide pe 20 august. Compania nu a dat un răspuns, dar firmele care efectuează lucrări atât la interior, cât și la exterior au termen ca până duminică sau luni să finalizeze ceea ce aveau de făcut.

Craiovenii vor avea, în foarte scurt timp, încă un supermarket la dispoziție. Cel de-al treilea magazin Lidl care se contruiește în Craiova pe Calea București, pe spațiul achiziționat de la Pan Group, a prins contur. Se lucrează intens atât în spațiile interioare, cât mai ales la exterior, unde s-a asfaltat într-un timp record atât parcarea ce va deservi clienții noului supermarket, cât și la căile de acces către intrarea în supermarket. În ultimele zile, muncitorii au dat tot ce au putut, pentru a termina la timp lucrările. Către finalul săptămânii se asfalta aleea ce leagă Calea București de intrarea în magazin. „Lucrăm, că trebuie să terminăm cât mai repede. Duminică sau luni trebuie să terminăm aici, că așa ne-au spus de la firmă, dar nu ne-au explicat de ce e atâta grabă”, a spus Doru Joița, muncitor de la Domarcons, care lucra, joi, după prânz, în fața Lidl de pe Calea București, la calea de acces către supermarket, unde se turna asfalt de zor.

Se deschide pe 20 august?

Într-o laterală a clădirii, muncitorii care  aveau de terminat parcarea erau în pauza de masă, la umbră. „Am auzit că pe 20 august deschid magazinul, dar nu știm mai multe. Așa vorbesc oamenii pe aici, că s-ar da drumul pe 20”, a spus unul dintre muncitorii care serveau masa pe o alee de lângă clădire.
Toate datele arată că lucrările se vor finaliza până pe 18 august. Și spațiile interioare vor fi gata zilele acestea. „Noi tot ce avem de făcut la interior, la amenajări interioare, trebuie să terminăm până duminică (17 august – n.r.)”, spune unul dintre cei care lucrau în clădire și activau la firma Unimob. La exterior au fost montate și barele pentru cărucioare, și două pancarte cu logo-ul companiei.
O femeie, care aștepta în stația de autobuz de lângă viitorul Lidl, a spus că s-au devansat lucrările la noul Lidl: „Am văzut că lucrează intens, probabil ca să dea drumul la termen, ca să urgenteze lucrarea. Acum suntem în trecere pe aici, dar știu (situația – n.r.), pentru că soțul a lucrat aici. Avem o betonieră, o cifă, și a participat aici la lucrare, la turnarea betonului. Vor să devanseze lucrările. Nu știu să vă spun exact data, dar am înțeles că în curând”, a spus Mihaela Dinescu.

Lidl ajunge la trei magazine în Craiova

Compania Lidl deja are în Craiova două magazine funcționale, în cartierele George Enescu și în Rovine (la fosta fabrică de pâine Pan Group, de pe Strada Maramureș), iar al treilea se va da în folosință pe Calea București. Efectuarea lucrărilor la această ultimă clădire ba au fost întârziate, ba devansate. La deschiderea supermarketului din Rovine, anul acesta, reprezentanții Lidl precizau că supermarketul din Rovine trebuia deschis în urma celui de pe Calea București, dar că lucrurile s-au mișcat mai repede în Rovine, acel spațiu fiind inaugurat în doar trei luni de la începerea construcției. Reprezentanții companiei nu au dat un termen exact de deschidere a celui de-al treilea magazin Lidl, precizând doar că el va fi gata în toamna acestui an. Totuși, la magazinul de pe Calea București au început lucrările încă de anul trecut, după ce s-au demolat clădirile moștenite de la Pan Group. După ultimele date, acest spațiu comercial trebuia să se deschidă în toamnă. Acum se pare că termenul se devansează, după cum arată lucrările efectuate „în pas alergător”.    
Am cerut un punct de vedere și de la compania Lidl România, dar până la ora închiderii ediției nu primisem vreun răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS