Acasă Actualitate Procese în urma surpării pădurii din Roşia de Amaradia

Procese în urma surpării pădurii din Roşia de Amaradia

-

Localnicii din comuna Roşia de Amaradia, Gorj, vor fi susţinuţi de autorităţi pentru a obţine despăgubiri de la unităţile miniere care au produs pagube la terenuri. Ultima alunecare de teren care a luat la vale o pădure cu totul a avut loc săptămâna trecută în satele Ruget şi Seciuri. Potrivit primarului Liviu Cotojman, ploile din ultima perioadă au dus la producerea unei alunecări de teren care a provocat crăparea zidurilor caselor din apropiere şi a înaintat foarte mult către gospodării. Pentru a analiza situaţia la faţa locului, miercuri (astăzi – n.r.) se va deplasa în comună o echipă de la InspectoratulTeritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Vâlcea, urmând ca în baza concluziilor să fie demarată acţiunea în instanţă. „Toţi versanţii din apropiere, inclusiv suprafaţa cu vegetaţie forestieră, au alunecat în prăpastia creată. Lucrul a fost posibil din cauza exploatărilor miniere, de excavaţie minieră executate în zonă fără să respecte un proiect de exploatare, să taluzeze zona respectivă, să menţină perimetrul de protecţie faţă de suprafaţa forestieră. Mâine (miercuri – n.r.) o să vină o echipă la faţa locului de la ITRSV Vâlcea pentru constatări, cu siguranţă mina e principalul vinovat şi lucrul acesta va fi confirmat şi de ei. Sunt convins că cei de la unitatea minieră nu îşi vor asuma lucrul acesta. Vom ajuta oamenii să facă acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului şi există un pericol foarte mare ca în viitorul apropiat locuinţele din satul Ruget să fie afectate de această surpare de teren. Dacă alunecarea de teren va continua să înainteze către gospodăriile oamenilor este posibil să se repete scenariul din anul 2006, atunci când peste 200 de locuinţe din satul Seciuri s-au prăbuşit din cauza surpării terenului“, a spus Liviu Cotojman, edilul comunei gorjene Roşia de Amaradia.  

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.