20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii alocă circa 250 de euro pentru minivacanța de Sfânta Maria și aleg destinații apropiate de casă

Românii alocă circa 250 de euro pentru minivacanța de Sfânta Maria și aleg destinații apropiate de casă

Majoritatea turiștilor se orientează, pentru petrecerea minivacanței de Sfânta Maria, către zone din România, aflate la cel mult 250 de kilometri de casă, informează Agerpres.ro. Potrivit datelor furnizate de agenţii de turism, românii au programat, în medie, un buget de 250 de euro pentru această vacanţă.

Locuitorii din sudul țării, din București în special, merg pe litoralul românesc – la Mamaia, Neputun şi Venus sau cel bulgăresc – în staţiunile Albena, Nisipurile de Aur şi Sunny Beach. Ardelenii care aleg să-și petreacă minivacanța în străinătate merg în city-break-uri, în orașe precum Budapesta, Viena sau Praga, dar și în stațiunile cu ape termale din Ungaria, cea mai căutată fiind Hajduszoboszlo.

Un loc important în preferințele românilor pentru această minivacanță îl are Delta Dunării, dar și resorturile integrate din apropierea marilor orașe (cele care dețin facilități pentru copii, piscină, parcuri de aventură). Există cereri şi pentru destinaţii montane, mai ales pentru staţiunile din zona Bran-Moeciu şi staţiunile balneoclimaterice Praid şi Vatra Dornei.

Data de 15 august, când este marcată sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria Mare, a fost declarată zi liberă în mod oficial de către statul român. Anul acesta data de 15 august este într-o vineri, astfel că românii vor avea parte de o minivacanță de Sfânta Maria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS