12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIran: 48 de persoane au murit după ce un avion civil s-a prăbușit lângă aeroportul Mehrabad din Teheran

Iran: 48 de persoane au murit după ce un avion civil s-a prăbușit lângă aeroportul Mehrabad din Teheran

Aproape 50 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion civil s-a prăbușit în această dimineață lângă aeroportul Mehrabad din Teheran, informează Agerpres.ro citând agențiile internaționale de presă. Avionul, un Antonov-140, urma să efectueze o cursă Teheran – Tabas (estul Iranului). El s-a prăbușit la ora locală 09:18 (04:48 GMT) în cartierul Azadi, situat la câțiva kilometri de aeroportul Mehrabad, care deservește zboruri interne în Iran. „Toate persoanele aflate în avion au decedat. Acum transportăm corpurile lor la morgă”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de pompieri, citat de agenția de presă oficială iraniană Irna.

Mediafax.ro relatează că, potrivit martorilor oculari, avionul a pierdut controlul după desprinderea de pe pistă şi a rezistat doar câteva secunde în aer. Mohammad Ilkhani, directorul Companiei Aeriene Iraniene, a declarat că avionul avea la bord 40 de pasageri şi opt membri ai echipajului. Ilkhani a confirmat că pilotul a piedut controlul aeronavei la sfârşitul pistei şi că avionul s-a prăbuşit la câteva secunde după ce s-a ridicat în aer.

Primele informații apărute făceau referire la un avion al companiei Taban Airlines, însă fotografiile publicate și agențiile de presă iraniene arată că este vorba despre un avion al companiei Sepahan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS