10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Oameni de afaceri şi directori, păcăliţi de un fals consilier

Vâlcea: Oameni de afaceri şi directori, păcăliţi de un fals consilier

Ion Boncan (31 ani) a cerut ajutor financiar în numele prefectului Dumitru Cornoiu şi al subprefectului Aurora Gherghina, invocând faptul că banii vor ajunge la persoane defavorizate din judeţ. Surse din rândul anchetatorilor spun că printre cei care au căzut în plasa escrocului se numără directorul CET Govora, dar şi primarul comunei Şirineasa, transmite Adevarul.

Ion Boncan nu acţiona singur, ci alături de cinci tineri, toţi crescuţi într-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, Boncan a apelat telefonic mai mulţi administratori de firme, precum şi directori ai unor unităţi publice, recomandându-se consilier la Prefectură sau ziarist la o publicaţie din nordul judeţului. „În general, s-a folosit de numele meu pentru a cere bani, dar eu n-am trimis pe nimeni, niciodată, să ceară sprijin financiar pentru sinistraţi, pentru cei afectaţi de inundaţii. Din păcate, cei care au dat banii nu mi-au dat un telefon, singurul care m-a sunat a fost domnul Drugan, directorul Colegiului <<Alexandru Lahovari>>.Sunt foarte multe persoane păcălite, unii au dat şi câte 400 de lei”, a spus prefectul Dumitru Cornoiu.

Bărbatul a ridicat direct sau prin interpuşi între 60 şi 400 lei. Acesta nu s-a mulţumit doar să încaseze bani de la diverse persoane şi s-a folosit şi de bunăvoinţa administratorului de la Casa Tineretului din Ostroveni, acolo unde a locuit timp de trei luni fără să plătească nimic, cauzând un prejudiciu de 2.400 de lei.

Printre păgubiţi se numără directorul CET Govora, directorul societăţii Nurvil, primarul comunei Şirineasa sau şeful Ocolului Silvic Călimăneşti. Majoritatea celor care au căzut în plasa escrocului nu au depus plângere la poliţie. Ion Boncan a fost reţinut luni, iar după ce a petrecut o noapte în arestul IPJ Vâlcea, instanţa a decis să-l elibereze sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS